Tips herstschoonmaak

28/09/2022

De temperaturen dalen, de regen neemt toe … Nu weten we het zeker! De zomer is gedaan.

Wie aan seizoenswissel denkt, denkt ook aan de grote schoonmaak.

In deze blog helpen we je om de dressing, keuken, woonkamer en garage helemaal klaar te stomen voor de herfst.

1. De dressing

De verandering van de seizoenen betekent dat het tijd is om de truien en dikke sjaals tevoorschijn te halen. En dan we dan afscheid moeten nemen van de topjes, shorts en jurken die de zomerhitte in toom hielden.

Hier zijn tips om jouw kleerkast te herorganiseren:

 • Hou enkel de zaken bij die geschikt zijn voor het huidige seizoen.
 • Zijn er stukken die kapot zijn of waar iets aangepast moet worden? Stel dat niet uit tot volgend seizoen – dan wil het immers weer dragen – maar regel het nu al.
 • Berg jouw zomerspullen op in goed afsluitbare bakken of vacuümzakken en bewaar ze op een droge plaats.
 • Vergeet zeker niet eerst jouw kleren te wassen of te verluchten voor je ze opbergt. Zo ruiken ze nog lekker fris wanneer je deze in de volgende seizoenwissel terug bovenhaalt.
 • Kijk kritisch naar je kledij. Draag je dit niet? Doe het dan weg.

2. De Keuken

Maak de keuken schoon, maak de ziel schoon!

Als je wilt dat je huis ruikt naar verse koffie, smoothies en meer – moet je het een grondige schoonmaakbeurt geven. Ook al is je keuken niet bepaald de overvolste plek in huis, er is toch ruimte om veel spullen te verstoppen. Wees heel specifiek en begin met één lade of kastje per keer. Zo hou je wat overzicht tijdens deze klus.

Neem ook een grote vuilniszak mee om dingen weg te gooien die over de datum zijn of dingen die je niet meer gaat eten. Als je toch in de keuken bent, vergeet dan niet de koelkast en kastdeurtjes schoon te maken! Hierdoor krijg ik meer zin om te koken!

3. De Woonkamer

Wat als we je vertellen dat het opruimen van je woonkamer in 15 minuten mogelijk is? Ik daag je uit! Je zult verstelt staan wat je allemaal kan doen op deze korte tijd, als je je volle aandacht hieraan schenkt. Hier zijn al enkele tips:

 • Controleer alle plekjes in de woonkamer waar er rommel kan liggen. Denk maar aan de eettafel, onder de zetel, op stoelen, …
 • Plaats alles wat niet op de juiste plaats ligt op zijn respectievelijke en juiste plaats. Heeft het niet meteen een plaats, bewaar hem dan is een speciale doos.
 • Spullen die weg mogen, meteen weggooien.

4. De Garage

De garage overzichtelijk opruimen heeft als voordeel dat je meteen weet waar alles staat én wat je allemaal bezit. Zeker als de tijd aankomt dat de bladeren op de grond vallen, dan is het natuurlijk leuk als je meteen je hark terugvindt.

Zo kan je gemakkelijk orde creëren:

 • Gebruik kasten, rekken en planken zodat niets op de grond hoeft te staan
 • Met een wandrek kan je al jouw gereedschap en hobbyspullen gemakkelijk opbergen. Zo creëer je nog meer ruimte.
 • Door doorzichtige opbergboxen te gebruiken, kan je snel zien wat er hierin zit. In combinatie met labels verlies je geen tijd als je naar iets zoekt.


Zie zo, nu ben je helemaal klaar om de herfst in te gaan!

Template FB Blink
HSM Woonkamer
HSM Keuken
HSM Garage

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief!